/offerte-aanvragen/
/offerte-aanvragen/
/offerte-aanvragen/
/offerte-aanvragen/

Notariskantoor Rosenbaum: persoonlijke dienstverlening voorop

Van harte gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

Jullie weten het zeker en willen jullie relatie vereeuwigen in een huwelijk. Door te trouwen wordt een aantal zaken automatisch door de wet geregeld. Sinds 1 januari 2018 trouwt u niet meer automatisch in algehele gemeenschap van goederen, maar in beperkte gemeenschap van goederen. Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden leggen jullie vast welke bezittingen en schulden van jullie samen zijn en welke persoonlijk.

Beperkte gemeenschap van goederen

Bij trouwen in beperkte gemeenschap van goederen zijn alle bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk ontstaan van jullie samen. Met uitzondering van erfenissen en schenkingen die jullie ontvangen. Het is wettelijk zo geregeld dat deze persoonlijk zijn, tenzij anders is aangegeven.

Algehele gemeenschap van goederen

Als jullie in 2017 of eerder zijn getrouwd, was dit in algehele gemeenschap van goederen en zijn alle bezittingen en schulden van jullie samen. Ook de bezittingen en schulden die jullie vóór het trouwen hadden. De Wet Beperkte gemeenschap van goederen die met ingang van 2018 in werking trad, verandert niets aan deze situatie.

Huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden

Liever zelf bepalen wat jullie wel en niet samen delen? Dat kan door huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden op te stellen bij Notariskantoor Rosenbaum in Emmen. Hierin wordt vastgelegd welke bezittingen persoonlijk zijn en welke gezamenlijk. Bezittingen die je tijdens het huwelijk krijgt, kunnen zo van jou blijven. Denk hierbij aan spaargeld of andere waardevolle bezittingen. Ook kun je met deze voorwaarden voor zorgen dat een eigen zaak van jou blijft en dat je je partner beschermt tegen eventuele schuldeisers van je bedrijf.

Een tip van ons deskundige team: leg de voorwaarden vóór het huwelijk of geregistreerd partnerschap vast. Dan is er namelijk nog geen gemeenschappelijk bezit ontstaan.

Naar Notariskantoor Rosenbaum in Emmen

Onze notaris helpt jullie met het registreren van de voorwaarden en kan advies geven over wat handig is in jullie situatie. Als jullie het eens zijn over de voorwaarden, wordt het document opgesteld en worden de handtekeningen gezet. De voorwaarden zijn actief op het moment van trouwen of geregistreerd partnerschap en kunnen altijd worden aangepast of opgeheven.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
0% Compleet
1 of 3
Maak uw keuze: *

Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar

Gerelateerd nieuws

Call Now Button