Meer hypotheken en levenstestamenten, minder stichtingen opgericht: de cijfers

1082
Akten eerste kwartaal 2020

In het eerste kwartaal van 2020 zijn 8 procent meer akten gepasseerd door notarissen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat blijkt uit de factsheets van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Drukste maand

De drukste maand van het eerste kwartaal was de maand maart. Dit was in 2019 ook het geval. De gevolgen van de coronacrisis zijn hier nog niet te zien. Die zullen na het tweede kwartaal zichtbaar worden.

440.345 akten

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 8 procent meer akten gepasseerd dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat zijn er om precies te zijn 440.345! De grootste stijging is zichtbaar in het aantal hypotheken en het aantal levenstestamenten. Het aantal steeg met respectievelijk 21 procent en 16 procent. Er is ook een stijging te zien in de huwelijkse voorwaarden, die de derde plek innemen. Dit aantal steeg met 9 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dalers

Het aantal oprichtingen van een stichting is aanzienlijk gedaald. In het afgelopen kwartaal werden er 1851 stichtingen opgericht, terwijl dit er vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog 2090 waren. Dat is een daling van 11 procent. Op de tweede plaats staan de schenkingen, dit aantal is gedaald met 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Je kunt alle cijfers van de KNB hier vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here