Starters worden nog een handje geholpen: met nieuw fonds 50 duizend euro koperskorting

329
koperskorting

Na deze zomer zullen starters een betere kans hebben om de woningmarkt te betreden dankzij de oprichting van het Nationaal Koopstartfonds. Dit fonds biedt starters de mogelijkheid om een koperskorting van maximaal 50 duizend euro te ontvangen, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Overheid, projectontwikkelaars en gemeenten dragen bij

Starters staan momenteel voor een historisch moeilijke periode op de woningmarkt. Onderzoek heeft aangetoond dat het in de afgelopen veertig jaar nog nooit zo lastig is geweest om een eerste woning te kopen. Om deze groep te ondersteunen, heeft de overheid plannen om het Nationaal Koopstartfonds op te richten. Hiervoor heeft de minister een budget van 70 miljoen euro vrijgemaakt, maar er wordt ook een bijdrage verwacht van projectontwikkelaars en gemeenten.

De voorwaarden

Starters kunnen via het nieuwe fonds maximaal 50 duizend euro korting op de aankoopprijs van de woning krijgen. Dit huis mag dan niet meer dan 390 duizend euro kosten en moet nieuwbouw zijn. De koopstarters mogen daarnaast maximaal twee keer modaal verdienen.

Dit jaar van start

Dankzij de koperskorting wordt het voor starters iets haalbaarder om een koopwoning te bemachtigen. Deze korting wordt uiteindelijk terugbetaald aan het fonds wanneer de woning wordt verkocht. Minister Hugo de Jonge streeft ernaar om het Koopstartfonds dit jaar van start te laten gaan, hoewel het exacte tijdstip nog onbekend is. Aangezien het fonds alleen van toepassing is op nieuwbouwwoningen, zullen de eerste woningen pas ruim een jaar later worden opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here